Is strooizout slecht voor je auto?

Is strooizout slecht voor je auto?

Ja, strooizout is slecht voor je auto. Een nachtmerrie voor elke autobezitter. Strooizout brengt namelijk o.a. schade aan de lak en rubberen van jouw auto. Kom erachter wat voor schade pekel aan jouw auto bezorgd, wat je ertegen kunt doen en hoe je het voor kunt zijn. Ook adviseren we producten die hierbij het beste helpen.

Waarom je auto beschermen tegen pekel?

Het is belangrijk om jouw auto te beschermen tegen pekel. De pekel brengt schade aan de autolak, de rubberen van de auto en de lichtmetalen onderdelen. Pekel zorgt er ook voor dat er roestplekken ontstaan. Vooral de onderkant van de auto heeft het flink te verduren. De carrosserie kan al beschadigd zijn door bijvoorbeeld steenslag. Hierdoor heeft de pekel nog makkelijker de kans om schade aan te brengen en roestplekken te veroorzaken.

Wat doen bij pekel op je auto?

De beste manier om jouw auto te beschermen tegen pekel, is om hem vaak te wassen. Door de pekel van de auto te wassen, heeft het geen kans meer om schade aan te richten. We adviseren ook om te zo snel mogelijk te doen na dat je een autorit hebt gemaakt. Hoe sneller de pekel van de auto af is, hoe beter. Een tip voor het zelf wassen van de auto. Was de auto niet wanneer het vriest of met warm water. Door het warme water lost het zout gemakkelijk op en kan zich verder in groeven of de lak bijten.

Bekijk de producten tegen pekel

Poetsen&Polijsten biedt meerdere producten aan die bescherming tegen pekel aan jouw auto bieden. Zo is er de vloeibare auto wax van Turtle Wax die een waxlaagje over de lak aanbrengt. Voordat dit aangebracht kan worden, moet de auto eerst gewassen zijn met shampoo. Deze wax helpt preventief tegen aan lakschade door pekel.

De Turtle Wax is er ook in een pasta vorm.

Neem contact op

Wil je beginnen met het preventief werken tegen schade aan jouw auto door pekel? Bestel dan nu gemakkelijk de producten van Poetsen&Polijsten. Bestel je voor 17:30 uur? Dan is het de volgende werkdag in huis. Bekijk ook onze andere winterproducten. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Onze klantenservice staat voor jou klaar. Bereik ons telefonisch op +31 (0)85 130 39 50 of per mail via support@poetsenpolijsten.nl.

Share this post

Geef een reactie