Camper en Caravan Poetsen

Camper of Caravan poetsen, wat is daar voor nodig?

Een camper of caravan poetsen is eenvoudig wanneer u de juiste producten gebruikt. Een camper of caravan bestaat vaak uit meerdere soorten materiaal. Een caravan bestaat vaak uit een deel gelcoat (gebobbeld materiaal voor de zijkant), polyester (gelakt plastic) en gelakt aluminium of staal. Polyester en aluminium zijn met allerlei polijstmiddelen te behandelen, echter behoeft gelcoat een speciaal polijstmiddel.

Poetsenpolijsten.nl heeft als Benelux importeur van Farécla zeer hoogwaardige en professionele Farécla poets- en polijstmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor het behandelen van zowel aluminium, polyester als gelcoat. Met de Farécla Profile Premium of de Farécla Profile Select kunt u alle oppervlakken, inclusief de gelcoat laag, van uw camper of caravan schoonmaken. Zie hieronder de te nemen stappen voor de juiste behandeling.

Stappenplan camper poetsen

Het schoonmaken van uw camper of caravan kent twee uitganspunten. Ernstig vervuilde campers en caravans beginnen bij stap 1. Licht vervuilde voertuigen beginnen bij stap 3.

Voor u begint met het poetsen van uw camper of caravan, raden we u aan deze eerst goed te wassen. Dit voorkomt dat het vuil dat op het voertuig zit in het materiaal gepoetst wordt en u lelijke krassen krijgt.

  1. Reinig het ergste vuil met een allesreiniger
  2. Spoel de allesreiniger er goed af
  3. Was uw camper of caravan goed met een sterke shampoo
  4. Spoel de shampoo er goed af
  5. Laat het oppervlak even drogen
  6. Poets met de Farécla Profile 200
  7. Poets eventueel na met de Farécla Profile 500 om af te werken – doe dit in combinatie met zachte poetspad
  8. Poets waar nodig na met een poetsdoek om overtollig polijstmateriaal weg te poetsen
  9. Breng Farécla Profile UV wax grof aan
  10. Laat even drogen en poets daarna uit

Behandel uw caravan of camper na met de Farécla Profile UV wax. Deze wax voorkomt het vergelen van uw voertuig en zorgt ervoor dat vuil zich niet kan hechten op uw camper en deze er dus langer goed uit blijft zien. Deze wax blijft gemiddeld 3 tot 6 maanden zitten. Afhankelijk van de hoeveelheid vuil en weersinvloeden waar de wax aan blootgesteld wordt.

Bij het schoonmaken van uw camper of caravan kunt u ook de bekleding van uw caravan reinigen met Farécla interior fabric cleaner.

Het poetsen en wassen van je camper of caravan doe je zelf! Krasjes weg poetsen of je vergeelde camper of caravan weer oppoetsen zodat deze er weer uitziet als nieuw, Poetsenpolijsten.nl biedt je de beste oplossingen om uw camper of caravan op te knappen. Wij hebben de meest populaire caravan en camper poetsproducten voor je uitgekozen en vind je verderop op deze pagina. Deze producten zijn voor alle camper en caravanmaterialen, zoals gelcoat, lak en polyester.

Let op: voor het poetsen en polijsten van een aluminium camper adviseren wij u auto poetsproducten te gebruiken. Bekijk deze in het overzicht auto poetsen.

Caravan poetsen: Machinaal of handmatig?

Als u zelf uw caravan of camper gaat reinigen kunt u dat zowel handmatig als machinaal doen. Ook de Profile producten zijn zowel handmatig als machinaal te verwerken. Wij adviseren u machinaal uw camper of caravan te poetsen, doordat dit u een hoop tijd bespaard en u een nog beter resultaat krijgt. Mocht u nog geen poetsmachine hebben dan kunt u deze bij poetsenpolijsten.nl aanschaffen. Bekijk hier onze poetsmachines.

Machinaal poetsen

Wanneer u machinaal uw camper of caravan gaat poetsen raden wij aan dit te doen met een lamswollen poetsvacht van 150mm. Gelcoat en polyester laten zich gemakkelijk poetsen en het is zeer belangrijk dat u uw gelcoat onderdeel van uw camper of caravan polijst zonder te veel hitte te produceren, poets hierdoor de gelcoat onderdelen vluchtig. Lamswol ontwikkelt het minst hitte tijdens het poetsen. De 150mm pad helpt u uw caravan sneller te poetsen dan kleinere pads.

Wil je meer keuze? Bekijk dan al onze caravan poets- en polijstproducten, benodigdheden en accessoires!

Het volgende product is toegevoegd aan je winkelwagen: