Camper en Caravan Poetsen

Camper of Caravan poetsen, wat is daar voor nodig?

Een camper of caravan poetsen is eenvoudig wanneer je de juiste producten gebruikt. Een camper of caravan bestaat vaak uit meerdere soorten materiaal. Een caravan bestaat vaak uit een deel gelcoat (gebobbeld materiaal voor de zijkant), polyester (gelakt plastic) en gelakt aluminium of staal. Polyester en aluminium zijn met allerlei polijstmiddelen te behandelen, echter behoeft gelcoat een speciaal polijstmiddel.

Poetsenpolijsten.nl heeft als Benelux importeur van Farécla zeer hoogwaardige en professionele Farécla poets- en polijstmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor het behandelen van zowel aluminium, polyester als gelcoat. Met de Farécla Profile Premium of de Farécla Profile Select kun je alle oppervlakken, inclusief de gelcoat laag, van een camper of caravan schoonmaken. Zie hieronder de te nemen stappen voor de juiste behandeling.

Stappenplan camper poetsen

Het schoonmaken van je camper of caravan kent twee uitgangspunten. Ernstig vervuilde campers en caravans beginnen bij stap 1. Licht vervuilde voertuigen beginnen bij stap 3.

Voor je begint met het poetsen van uw camper of caravan, raden we je aan deze eerst goed te wassen. Dit voorkomt dat het vuil dat op het voertuig zit in het materiaal gepoetst wordt en je lelijke krassen krijgt.

  1. Reinig het ergste vuil met een allesreiniger
  2. Spoel de allesreiniger er goed af
  3. Was uw camper of caravan goed met een sterke shampoo
  4. Spoel de shampoo er goed af
  5. Laat het oppervlak even drogen
  6. Poets met de Farécla Profile 200
  7. Poets eventueel na met de Farécla Profile 500 om af te werken – doe dit in combinatie met zachte poetspad
  8. Poets waar nodig na met een poetsdoek om overtollig polijstmateriaal weg te poetsen
  9. Breng Farécla Profile UV wax grof aan
  10. Laat even drogen en poets daarna uit

Behandel je caravan of camper na met de Farécla Profile UV wax. Deze wax voorkomt het vergelen van uw voertuig en zorgt ervoor dat vuil zich niet kan hechten op je camper en deze er dus langer goed uit blijft zien. Deze wax blijft gemiddeld 3 tot 6 maanden zitten. Afhankelijk van de hoeveelheid vuil en weersinvloeden waar de wax aan blootgesteld wordt.

Bij het schoonmaken van je camper of caravan kun je ook de bekleding van de caravan reinigen met Farécla interior fabric cleaner.

Het poetsen en wassen van je camper of caravan doe je zelf! Krasjes weg poetsen of je vergeelde camper of caravan weer oppoetsen zodat deze er weer uitziet als nieuw, Poetsenpolijsten.nl biedt je de beste oplossingen om uw camper of caravan op te knappen. Wij hebben de meest populaire caravan en camper poetsproducten voor je uitgekozen en vind je verderop op deze pagina. Deze producten zijn voor alle camper en caravanmaterialen, zoals gelcoat, lak en polyester.

Let op: voor het poetsen en polijsten van een aluminium camper adviseren wij om auto poetsproducten te gebruiken. Bekijk deze in het overzicht auto poetsen.

Caravan poetsen: Machinaal of handmatig?

Als je zelf een caravan of camper gaat reinigen kun je dat zowel handmatig als machinaal doen. Ook de Profile producten zijn zowel handmatig als machinaal te verwerken. Wij adviseren je camper of caravan machinaal te poetsen, omdat dit een hoop tijd bespaard en je een nog beter resultaat krijgt. Heb je nog geen poetsmachine? Bestel dan een polijstmachine bij poetsenpolijsten.nl aanschaffen. Bekijk hier onze poetsmachines.

Machinaal poetsen

Wanneer u machinaal uw camper of caravan gaat poetsen raden wij aan dit te doen met een lamswollen poetsvacht van 150mm. Gelcoat en polyester laten zich gemakkelijk poetsen en het is zeer belangrijk dat u uw gelcoat onderdeel van uw camper of caravan polijst zonder te veel hitte te produceren, poets hierdoor de gelcoat onderdelen vluchtig. Lamswol ontwikkelt het minst hitte tijdens het poetsen. De 150mm pad helpt u uw caravan sneller te poetsen dan kleinere pads.

Wil je meer keuze? Bekijk dan al onze caravan poets- en polijstproducten, benodigdheden en accessoires!


Veel gestelde vragen

Waar kan ik het beste een caravan mee schoonmaken?

Gebruik per onderdeel van de caravan een geschikt schoonmaakmiddel. Voor de buitenkant kun je een autoshampoo gebruiken, zoals de Sonax Shampoo Wash & Shine. Een autoshampoo haalt eenvoudig vuil van de lak zonder deze te beschadigen. Let er op dat je geen schoonmaakmiddel gebruikt met een schurende werking. Voor de velgen kun je het beste gebruik maken van een velgenreiniger zoals de Sonax Xtreme velgenreiniger. Hiermee verwijder je snel ingebrand remstof, olieresten en andere soorten vuil.

Welke wax voor een caravan?

Door je caravan te behandelen met wax help je vergeling te voorkomen. De wax zorgt ervoor dat vuil zich niet kan hechten op je camper of caravan. Gebruik bijvoorbeeld de Farcéla Profile UV wax. Deze wax blijft 3 tot 6 maanden zitten, zodat je het hele vakantieseizoen kan genieten van een mooie camper. De wax de ultieme bescherming tegen verkleuring door UV-stralen.

Moet ik mijn caravan handmatig of machinaal poetsen?

Je kunt jouw camper of caravan eenvoudig zelf reinigen. Dit kan zowel met de hand als machinaal. Het voordeel van machinaal reinigen is dat je met minder tijd en inspanning een beter resultaat krijgt. De Profile producten zijn zowel handmatig als machinaal te gebruiken.  Wij raden aan om een lamswollen poetsvacht te gebruiken met een poetsmachine.

Hoe krijg ik vuil en strepen van mijn caravan af?

Na een vakantieseizoen kan het zijn dat je camper of caravan er vies uitziet. De buitenkant verkleurt en vuil veroorzaakt vlekken en strepen. Begin met je caravan te poetsen met een geschikt poetsmiddel. Hierna kun je de buitenkant polijsten om de doffe en verkleurde plekken op te frissen. Behandel vervolgens je caravan met wax om vergeling te voorkomen.

Het volgende product is toegevoegd aan je winkelwagen: