Welke polijstmachine is geschikt voor mij?

Welke polijstmachine is geschikt voor mij?

In eerdere posts hebben we gesproken over wat een roterende en excentrische polijstmachine of wijze van polijsten is. Maar, jij gaat poetsen, welke machine ga je gebruiken? En, welke machine kun je het best gebruiken in welk geval? Wij zullen een aantal scenario’s schetsen en daarbij jou adviseren welke polijstmachine voor jou het meest geschikt is.

De branche

Voordat we dat doen is het goed om te kijken naar de trend op dit moment in de poets- en polijstbranche. Op dit moment wordt er in de gehele branche eigenlijk nog maar op twee manier gepoetst, namelijk roterend en excentrisch roterend. Poetsen met een orbital polisher of planetaire polisher wordt niet tot nauwelijks nog gedaan. Waarom? Omdat Roterend en Exentrisch roterend op dit moment de snelste en beste oplossingen bieden voor elk probleem in de branche en dus gewoon de beste type poetsmachines zijn.

Welke Type machine wordt het meest gebruikt?

Welk type polijstmachine wordt dan het meest gebruikt? Dat is giswerk, maar wij weten dat bij professionele bedrijven veel roterend gepoetst wordt en de hobbyist, doe-het-zelver en de consument veelal met een excentrische polijstmachine werken. Hierbij moeten wij wel de kanttekening maken dat de excentrische machine aan een opmars bezig is, ook binnen de professionele branche.

Welke polijstmachine is geschikt voor mij?

  • Consument, Doe-het-zelver en Hobbyist
    • Wij raden deze groep eigenlijk altijd aan om een excentrische polijstmachine te gebruiken, doordat deze veel veiliger in gebruik is en minder kennis en knowhow behoeft dan een roterende machine. Heb je nog nooit een poetsmachine gezien, laat staan aangeraakt? Dan kun je direct prima uit de voeten met een excentrisch roterend polijstmachine.
    • Heb je enige ervaring met poetsen en is de lak van je auto in zulke slechte staat waardoor alleen een zwaar stuk gereedschap uitkomst biedt? Dan zul je een roterende machine moeten gebruiken. Deze is veel beter geschikt voor de zware klussen.
  • Professional, poetsbedrijven en autoschadebedrijven
    • Tijd is geld – snel even een auto weer op glans poetsen. In dit geval zeker een excentrische polijstmachine. Deze gaat door de uitslag en hoger toerental een stuk sneller over het oppervlak als je geen correctie hoeft te doen, maar alleen even de lak weer een beetje glans te geven.
    • Tijd is geld – schuurkrasjes wegpoetsen. Schuurkrasjes van P800 tot en met P2000 adviseren we weg te poetsen met een roterende machine, doordat dit diepere schuurkrasjes zijn die iets meer warmte en wrijving nodig hebben om weg te poetsen. Schuurkrasjes vanaf P2500 en fijner kunnen prima met een excentrische machine weggepoetst worden en dit zal dan ook sneller gebeuren dan met een roterende machine.

 

Share this post

Geef een reactie