Wat te doen tegen beslagen autoruiten?

Wat te doen tegen beslagen autoruiten?

Wanneer de winterperiode is gestart en de temperaturen steeds kouder en frisser worden, krijg je steeds vaker te maken met de kans op beslagen ramen van jouw auto. Je wilt natuurlijk wel veilig de weg op. Dat begrijpen wij. Daarom geven wij je tips en weet je na het lezen van dit artikel precies wat te doen is tegen beslagen autoruiten.

De autoruit beslaat, wat nu?

Bij koud en nat weer is de kans groter dat de autoruiten beslaan. Maar hoe ontstaat een beslagen autoruit en wat kan je hier tegen doen? Wanneer je in de auto stapt breng jij warme, vochtige lucht in de auto. Dit komt vervolgens in aanraking met de koude ruiten van de auto. Hierdoor vormen er kleine druppeltjes op de autoruit en wordt jouw zicht belemmerd.

Dit condens op de ruit is eenvoudig te voorkomen. Zo kan je verschillende acties uitvoeren om dit te verhelpen. Denk aan het inschakelen van de airconditioning, het aanzetten van de verwarming in de hoogste stand of het wegwrijven van het condens met een doek of zeem.

Oplossing van Poetsen & Polijsten

Het liefst wil je natuurlijk een beslagen autoruit voorkomen. Gelukkig hebben wij een groot assortiment met allerlei producten voor de auto, camper, caravan of boot. In ons assortiment vind je dan ook een Multi ontvochtiger voor kleine ruimtes of een vochtvreter voor de auto. Uiteraard kan je ook voorkomen dan genezen. Gebruik dan de anti condes spray voor optimaal resultaat.

Uiteraard kan je ook nog aan de slag met onze volgende tips om beslagen ruiten te voorkomen:

  • Maak regelmatig de ruiten schoon
  • Verwijder natte en vochtige spullen die in het voertuig liggen
  • Lucht de auto af en toe eens door

Kunnen wij helpen?

Twijfel je over welke producten je nodig hebt voor jouw auto om beslagen autoruiten te voorkomen? Geen nood, onze klantenservice staat voor je klaar. Stel jouw vraag via de chat en wij beantwoorden deze gelijk tijdens onze openingstijden. Uiteraard kan je ons ook telefonisch via +31 (0)85 130 39 50 of per mail via support@poetsenpolijsten.nl bereiken. Wij helpen je altijd verder.

Share this post

Geef een reactie