Welk type poetspad moet ik gebruiken?

Welk type poetspad moet ik gebruiken?

Welke type poetspads zijn er? De goede pad gebruiken is het halve werk! Poetspads zijn er in allerlei kleuren en maten, voor verschillende doeleinden.

Wil je krassen uit de lak verwijderen of wil je juist de lak met een wax beschermen? Voor het optimale en snelste resultaat is het belangrijk dat je de juiste poetspad gebruikt. Voor het poetsen of polijsten van je auto, caravan of boot is de juiste pad, net zo belangrijk, als het juiste polijstmiddel. De pads zijn bij poetsenpolijsten.nl verkrijgbaar in de afmetingen 75mm, 150mm en 200mm.

Kleur, functionaliteit en type poetspads

Farécla type poetspads polijstpads hardheid matrix
Farécla poetspadmatrix

Farécla poetspads kenmerken zich door de hoogste kwaliteit foam, lamswol of wol. De polijstpads zijn gemakkelijk in te delen in hardheid, waarbij zwart de meest zachte pad is, geel de medium-harde pad en wit de harde poetspad is.

De witte pads zijn ontwikkeld om zeer grof mee te polijsten. Hierbij is onderscheidt gemaakt in witte harde pad voor nat gebruik met een polijstpasta, witte harde pad voor het normale grove polijstwerk en een zeer harde en stugge witte pad. met het karakter van een wollen pad, voor het grofste polijstwerk.

De Gele poetssponzen zijn speciaal ontwikkeld om medium tot grof te polijsten met een vloeibare compound. De zwarte poetspad is ontwikkeld voor een combinatie met een fijn polijstmiddel om hologrammen of wazen weg te poetsen. Ook is de zwarte pad geschikt om een glaze of wax mee aan te brengen of uit te poetsen.

Share this post

Geef een reactie