Koplamp polijsten

Op welke manieren kan ik mijn koplampen polijsten?

De koplamp polijsten kan op twee manieren. Dit hangt af van de mate waarin de koplamp beschadigd, vergeeld of mat is.

 1. Polijsten: Dit is de meest eenvoudige oplossing en is alleen van toepassing op licht aangetaste koplampen. Koplampen die licht vergeeld, licht beschadigd of beginnend mat zijn. Hier biedt een polijstmiddel de oplossing voor, doordat een polijstmiddel een lichte korrel bevat schuurt dit middel de lichte beschadiging weg en is je koplamp weer herstelt. Onderhoud je koplampen net zoals de rest van je auto en poets ze af en toe met een polijstmiddel.
 2. Nat schuren (wet-sanden) en polijsten: De tweede manier is het herstellen van je koplampen door nat te schuren en te polijsten. Wanneer de koplampen wat verder beschadigd, vergeeld of mat zijn moet je eerst de koplampen schuren voordat je kunt polijsten. Dit komt vaak doordat de korrel in het polijstmiddel niet grof genoeg is om de beschadiging van de koplamp volledig weg te poetsen. Wij adviseren nat te schuren in 3 stappen van grove korrel (P500) tot fijne korrel (P3000), doordat alleen een fijne korrel volledig weg te polijsten is en een grove korrel de beschadiging van de koplamp verwijdert. Wij adviseren nat te schuren doordat dit veiliger is dan droog schuren en deze methode stofvrij is. Na het nat schuren van grof naar fijn ga je polijsten met een grof polijstmiddel.

Optioneel:

 • Beschermen: Om zo lang mogelijk te genieten van je heldere koplampen kun je deze beschermen door middel van het aanbrengen van een coating of ander beschermende laag. Waxpasta biedt bescherming tot 4 maanden en is prima te gebruiken als beschermende laag, zodat de koplampen het langst mooi blijven en niet direct door straatvuil weer aangetast worden.

Waarom de koplamp polijsten?

Koplampen die te weinig licht door laten worden afgekeurd tijdens de APK keuring. Je kunt natuurlijk de koplampen laten vervangen, echter is dit een dure grap. Een andere oplossing is het zelf polijsten van je vergeelde, doffe of melkwitte koplampen. Door de koplampen te polijsten wordt de lichtopbrengst vergroot, waardoor je zelf meer ziet in het donker. Daarnaast zijn vergeelde en doffe koplampen niet mooi, door deze weer te laten glimmen krijgt je auto een heel ander aanzicht.

Doffe en vergeelde koplamp polijsten doe je eenvoudig met onze koplampherstel producten! Voordelig geprijsde sets voor de, consument, professionele gebruiker en poetsbedrijven. Een koplamp polijsten en herstellen bespaart je een APK afkeuring en aanschaf van een nieuwe koplamp!

Wil je meer keuze? Bekijk dan al onze koplamp herstelproducten, complete sets, benodigdheden en accessoires!

Oorzaak van doffe koplampen

Koplampen waren een aantal jaren geleden van glas en deze zijn nu van kunststof. Om dit kunststof te beschermen tegen vuiligheid, weersinvloeden en uv wordt er op het kunststof een beschermende laag aangebracht, een zogenoemde coating. Deze coating beschadigd na verloop van tijd en wordt dof of geel. Hierdoor zal de lichtopbrengst verminderden en zullen de koplampen weer gepolijst en gecoat dienen te worden. Halogenen koplampen zijn warmen dan normale koplampen, waardoor de coating eerder beschadigd.

POPULAIRE KOPLAMP HERSTELPRODUCTEN
MAAK JE KEUZE
DAAROM
POETSENPOLIJSTEN.NL
 • Gratis verzending v.a. €50,-
  Gratis verzending al v.a. €50 incl. btw
 • Klantenservice 09:00 - 17:30 uur
  Onze klantenservice staat voor je klaar
 • Razendsnelle levering
  Voor 17:30 uur besteld = volgende dag geleverd!
 • Gratis ruilen & retourneren
  Ruil of retourneer eenvoudig en gratis je bestelling
 • Beoordeling 8.9/10!
  Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8.9!

Het volgende product is toegevoegd aan je winkelwagen: