Boot poetsen

Boot-jacht-Poetsenpolijsten

Uw boot poetsen of polijsten doet u met onze professionele Farécla producten! Bekijk hieronder welke stappen u kunt volgen voor een fantastisch resultaat. Verweerde polyester boten of krassen uit de gelcoat verwijderen, voor elk probleem hebben wij de oplossing. Zie hieronder de meest populaire producten om uw boot of jacht mee te poetsen!

Boot poetsen, wat is daar voor nodig?

Er komt heel wat kijken bij een polyester of gelcoat boot schoonmaken en polijsten. Om een vergeelde of sterk verontreinigde polyesterof gelcoat boot goed te reinigen en te poetsen, gebruikt u de producten van Farécla die uw boot optimaal beschermen tegen alle vaaromstandigheden. Wij helpen u stap voor stap door de volledige reiniging van uw jacht of boot.

Als u zelf uw boot gaat poetsen zal u dit machinaal doen, doordat dit u een hoop tijd bespaard en u een nog beter resultaat krijgt. Mocht u nog geen poetsmachine hebben raden wij u aan deze aan te schaffen. Bekijk hier onze poetsmachines.

Wij raden aan uw boot of jacht te poetsen met een wollen of lamswollen poetsvacht van 200mm. Gelcoat en polyester laat zich gemakkelijk poetsen en het is zeer belangrijk dat u uw boot polijst zonder te veel hitte te produceren. Wol en lamswol ontwikkelen het minst hitte tijdens het poetsen. De 200mm pad helpt u uw boot sneller te poetsen dan kleinere pads.

Stappenplan boot of jacht poetsen

Ernstig vervuilde boten of jachten beginnen bij stap 1. Licht vervuilde boten beginnen bij stap 3.

Voor u begint met het poetsen van uw boot, raden we u aan eerst de boot goed te wassen. Dit voorkomt dat het vuil dat op de boot zit in de lak gepoetst wordt en u lelijke krassen krijgt.

  1. Reinig het ergste vuil met een allesreiniger
  2. Spoel de allesreiniger er goed af
  3. Was uw boot goed met een sterke shampoo
  4. Spoel de shampoo er goed af
  5. Laat het oppervlak even drogen
  6. Poets met de Farécla Profile 200
  7. Poets eventueel na met de Farécla Profile 500 om af te werken – doe dit in combinatie met zachte zwarte poetspad
  8. Poets waar nodig na met een poetsdoek om overtollig polijstmateriaal weg te vegen
  9. Breng Farécla Profile UV wax grof aan op uw boot
  10. Laat even drogen en poets daarna uit

Behandel uw boot na met de Farécla Profile UV wax. Deze wax voorkomt het vergelen van uw boot en zorgt ervoor dat vuil zich niet kan hechten op uw boot en deze er dus langer goed uit blijft zien.

Bekijk ook eens onze voordelige Boot onderhoud- en herstelset met verschillende Farécla producten.

Het volgende product is toegevoegd aan je winkelwagen: