Boot poetsen

Jouw boot poetsen of polijsten doe je met onze professionele bootproducten! Bekijk hieronder welke stappen je kunt volgen voor een fantastisch resultaat. Verweerde polyester boten of krassen uit de gelcoat verwijderen; voor elk probleem hebben wij de oplossing. Zie hieronder de meest populaire producten om jouw boot of jacht mee te poetsen! Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je altijd verder.

Boot poetsen, wat is daar voor nodig?

Er komt heel wat kijken bij een polyester of gelcoat boot schoonmaken en polijsten. Om een vergeelde of sterk verontreinigde polyester of gelcoat boot goed te reinigen en te poetsen, gebruik je de producten van Farécla die jouw boot optimaal beschermen tegen alle vaaromstandigheden. Wij helpen je stap voor stap door de volledige reiniging van jouw jacht of boot.

Als je zelf jouw boot gaat poetsen zal je dit machinaal doen, doordat dit je een hoop tijd bespaard en je een nog beter resultaat krijgt. Mocht je nog geen poetsmachine hebben raden wij aan deze aan te schaffen. Bekijk hier onze poetsmachines.

Wij raden aan uw boot of jacht te poetsen met een wollen of lamswollen poetsvacht van 200mm. Gelcoat en polyester laten zich gemakkelijk poetsen en het is zeer belangrijk dat je de boot polijst zonder te veel hitte te produceren. Wol en lamswol ontwikkelen het minst hitte tijdens het poetsen. De 200mm pad helpt je de boot sneller te poetsen dan kleinere pads.

Stappenplan boot of jacht poetsen

Om je verder op weg te helpen voor het optimaal poetsen van jouw boot geven we hieronder stapsgewijs aan hoe je te werk kunt gaan. Ernstig vervuilde boten of jachten beginnen bij stap 1. Licht vervuilde boten beginnen bij stap 3.

Voor je begint met het poetsen van jouw boot, raden we u aan eerst de boot goed te wassen. Dit voorkomt dat het vuil dat op de boot zit in de lak gepoetst wordt en je lelijke krassen krijgt.

  1. Reinig het ergste vuil met een allesreiniger
  2. Spoel de allesreiniger er goed af
  3. Was de boot goed met een sterke shampoo
  4. Spoel de shampoo er goed af
  5. Laat het oppervlak even drogen
  6. Poets met de Farécla Profile 200
  7. Poets eventueel na met de Farécla Profile 500 om af te werken – doe dit in combinatie met zachte zwarte poetspad
  8. Poets waar nodig na met een poetsdoek om overtollig polijstmateriaal weg te vegen
  9. Breng Farécla Profile UV wax grof aan op jouw boot
  10. Laat even drogen en poets daarna uit

Behandel jouw boot na met de Farécla Profile UV wax. Deze wax voorkomt het vergelen van de boot en zorgt ervoor dat vuil zich niet kan hechten op jouw boot en deze er dus langer goed uit blijft zien.

Bekijk ook eens onze voordelige Boot onderhoud- en herstelset met verschillende Farécla producten.

Kunnen wij helpen?

Heb je na het lezen nog vragen over het poetsen van jouw boot? Wij helpen je graag verder. Onze specialisten kijken mee met jouw situatie en voorzien je altijd van een persoonlijk en passend advies. Stel jouw vraag gerust via de chat en wij beantwoorden deze gelijk tijdens onze kantoortijden. Uiteraard kan je ons ook telefonisch via +31 (0)85 130 39 50 of per mail via support@poetsenpolijsten.nl bereiken. Wij zijn graag jouw totaalleverancier in polijstmiddelen.

Het volgende product is toegevoegd aan je winkelwagen: