Wat is Carnaubawax?

Wat is Carnaubawax?

Wat is Carnauba Wax?
Carnauba Wax wordt verkregen van de  Copernica Cerifera palmboom.Deze Copernica Cerifera groeit in de noordoostelijke gebieden van Brazilië en kan een hoogte van circa 10 meter bereiken.
Deze boom scheidt door zijn bladeren een wax af welke de boom helpt te beschermen tegen beschadigende zonnestralen en in het voorkomen van dehydratatie(verdroging) door het equatoriale klimaat. Deze ruwe wax wordt in poedervorm getransporteerd naar fabrieken waar deze wordt verwerkt en gereinigd teneinde de hoogste kwaliteit ruwe Carnauba wax te verkrijgen. De kleur en de kwaliteit van de wax worden bepaald door de leeftijd van de palmbladeren en de zorg welke tijdens de verwerking wordt besteedt aan deze harde, brosse en glanzende wax.
Carnauba is de meest harde en natuurlijke wax met een glanzende samenstelling. In zijn ruwe natuurlijke staat wordt Carnauba Wax als harder beschouwd dan beton.

Waarom wordt er Carnauba Wax  gebruikt in Car Wax?
Door het feit dat Carnauba Wax een natuurlijk product is zal het niet reageren met het lakoppervlak.
De Carnauba Wax  werkt als een beschermende barrièrelaag welke een enorm harde UV-beschermende filmlaag over het lakoppervlak vormt en beschermt tegen inwerking van zonlicht, (zure) regen, verontreinigingen en partikeltjes in de lucht, insectresten, zout en vogelpoep.
Carnauba Wax zwelt en sluit zijn poriën in vochtige omgevingen. Ook zorgt Carnauba Wax voor een zeer sterke vermindering van lakoxidatie (fading van kleuren) welke wordt veroorzaakt door UV- en infrarode straling van de zon.

Is niet alle Carnauba Wax hetzelfde?
NEE! Reguliere detailhandelproducten behouden 0,1% tot 1% Carnauba Wax.
Minder dan 5% van de Carnauba Wax producten in de detailhandel behoudt een Braziliaanse Nr. 1 Kwaliteit Carnauba, het meest fijne van alle verkrijgbare Carnauba Waxen.
Hoe groter het aandeel Carnauba Wax, hoe groter de bescherming en hoe groter de glans…
Smartwax gebruikt minimaal 16% Braziliaanse Nr. 1 Kwaliteit (gelige en witte kleur) Carnauba Wax.
Omdat Smartwax gebruikt wordt door professionals en autoliefhebbers garanderen wij de hoogst mogelijke UV(40) bescherming op de markt.

Share this post

Geef een reactie