Wat is belangrijk voordat je gaat poetsen of polijsten?

Wat is belangrijk voordat je gaat poetsen of polijsten?

Stappenplan voorbereiding auto poetsen:

1. Was het oppervlak dat je wil gaan behandelen goed met een sterk reinigende autoshampoo. Wanneer je een vuil oppervlak gaat polijsten is de kans groot dat je krassen er juist in poetst!

2. Gebruik nadat je het oppervlak goed hebt gewassen een klei handschoen of een kleiblokje om het allerlaatste microscopische vuil te verwijderen, deze stap is zeer belangrijk, omdat je dit vuil niet ziet, maar alleen voelt. Dit allerkleinste vuil verwijder je met de kleihandschoen.

3. Weet welk auto poetsmiddelen je gaat of kunt gebruiken en waarvoor je dit gaat gebruiken.

4. Weet ook hoe je deze auto poetsmiddelen gaat gebruiken. Is dit product met de hand te verwerken of is dit product alleen machinaal te verwerken met een polijstmachine?

5. Zorg voor de juiste poetspad. Voor het verwijderen van krassen heb je een harde pad nodig, met een zachte pad zal je geen krassen verwijderen. Het aanbrengen van een glans herstelmiddel zal weer met een zachte pad gebeuren. Zorg dat je een harde en zachte pad hebt voor het volledige poetsproces.

6. Zorg voor een goede poetsdoek. Als je met een oud t-shirt je het gepoetste oppervlak gaat schoonvegen is de kans aanwezig dat je er direct weer krasjes inwrijft, doordat een t-shirt vaak een andere en hardere stof is dan een poetsdoek.

7. Succes en als er vragen zijn neem dan contact op met onze klantenservice.

Share this post

Geef een reactie