Bevroren autoruiten voorkomen

Bevroren autoruiten voorkomen

De ruiten van jouw auto kunnen bevroren raken door vrieskou. En dit komt meestal voor op momenten dat het niet uitkomt. Bijvoorbeeld als je net weg wilt rijden naar je werk of een afspraak toe. Er zijn een aantal tips en producten die je kan gebruiken om een autoruit snel te ontdooien of het zelfs te voorkomen. We leggen hier verder uit wat je tegen het bevriezen van de autoruit kunt doen.

Wat te doen tegen bevroren autoruiten?

Als je geen plek hebt waar je auto binnen kan staan, dan is het belangrijk om in de gaten te houden wanneer er vorst is. Zodra je dit weet, kun je preventief te werk gaan om bevroren autoruiten te voorkomen. Door een goede bescherming van de autoruit kan dit gemakkelijk voorkomen worden. Is de ruit toch bevroren, dan heeft Poetsen&Polijsten daar ook een goede oplossing voor!

Bevroren autoruiten voorkomen?

Om bevroren autoruiten grotendeels voor te zijn, kun deze ruitenspray gebruikt worden. Om preventief te werken is het belangrijk dat de autoruit schoon is. Dit zorgt ervoor dat het ijs makkelijker te verwijderen is van de ruit. Met de eenvoudige ruitenspray is de ruit binnen een paar tellen en vegen weer schoon. Daarnaast verbetert hij ook het zicht als het hard regent.

Een autoruit met ijs behandelen

Als er toch ijs op de ruit is ontstaan, hebben we daar deze ruitontdooier voor. Dit zorgt ervoor dat de autoruit snel ontdooit, namelijk binnen enkele seconden. Naast een ruitontdooier krijg je in deze set ook een deur- en slotontdooier. Hiermee ben je dus helemaal klaar voor de winter.

Tips wat je niet moet doen

Naast dat er gemakkelijke oplossingen zijn die bevroren autoruiten kunnen verhelpen, is het ook goed om te weten wat je niet moet doen.

 • Warm of heet water over de ruit gooien
  Door het grote temperatuurverschil kan de ruit gaan barsten.
 • Gebruik de ruitenwissers niet als krabber
  De rubbers van de ruitenwisser slijt hierdoor sneller. De slijtage zorgt er ook voor dat de ruiten sneller vies worden.
 • Ga nooit ijs krabben met andere voorwerpen dan een krabber
  Een krabber is speciaal gemaakt om het ijs te verwijderen van de ruit, zonder de ruit te beschadigen. Als je de autoruit met een ander voorwerp van de ruit wilt verwijderen, kan dit beschadigingen geven.
 • Rij nooit met ijs op de autoruit
  Rijden met slecht zicht is gevaarlijk. Daarnaast is het ook verplicht om de voorruit, achterruit, zijruiten en buitenspiegels ijsvrij te maken voordat je wegrijdt.

Geen bevroren autoruiten meer

Voorkom bevroren autoruiten door zo veel mogelijk door deze producten te gebruiken. Bestel je voor 17:30 uur? Dan is het de volgende werkdag bij jou thuis. We hebben ook andere winterproducten die dit seizoen gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld om jouw auto te beschermen tegen pekel.

Share this post

Geef een reactie